Atelier Malkovich - Kunst in het Park
Kunst in het Park

Kunst in het Park/
Jules Ruyters

Kunst in het Park is een ontwerp voor een plek waar kunstenaars, kunst en publiek op een ongedwongen manier met elkaar in aanraking kunnen komen. Tegelijkertijd biedt het ontwerp een grote verscheidenheid aan atelierruimtes voor ieder type kunstenaar. Sterker nog, het beidt de kunstenaar de mogelijkheid zijn eigen werkomgeving vorm te geven.

Het ontwerp bestaat uit een collectie van ruimtelijke modules, elk met zijn eigen functie en karakter. De modules verschillen in hoogte, diepte, lengte, lichtinval en beschutting. De kunstenaar kan naar eigen behoefte zijn atelier samenstellen door de modules te schakelen.

De modules bestaan uit geprefabriceerde betonnen elementen die bedrukt worden met patronen of afbeeldingen die zijn ontworpen door de kunstenaars zelf. Additionele elementen als vitrines, publicatieborden, verlichting en elektronische displays bieden de mogelijkheid om het werk van de kunstenaar te tonen aan de bezoeker. Het dak van iedere module is begaanbaar.

De modules worden in clusters geplaatst op het voorterrein van Nieuw en Meer, dat wordt ingericht als een openbaar park. De dakruimte van de clusters zal in de loop der jaren uitgroeien tot een labyrintisch kunstlandschap met de kunstenaars als beheerders. Open plekken in dit landschap kunnen worden gebruikt voor tijdelijke exposities en manifestaties.

De bezoeker kan er ronddwalen en zich laten verrassen door de aanwezige kunst.